אי פוריות נשית
היום כעשרה אחוזים מכלל הזוגות המנסים להיכנס להיריון נתקלים בקושי ובבעיות פיריון שונות. בכארבעים וחמישה אחוזים מהמקרים, הבעיה היא אי פוריות נשית אשר יכולה להיגרם כתוצאה מסיבות רבות מאוד.
מהן הסיבות הללו? מה יכול לגרום לבעיות של אי פוריות נשית? קראו את המאמר הבא ותמצאו את התשובה:
שיבושים בביוץ המשפעים על אי פוריות נשית
תהליך הביוץ הינו תהליך בו הביצית מבשילה בזקיקים של השחלה ולאחר מכן משתחררת ועוברת אל הרחם, שם היא יכולה להיות מופרת על ידי הזרע של הגבר. תהליך ביוץ שאינו תקין לא יאפשר הפריה והיריון.
בכדי לתזמן את יחסי המין יחד עם תהליך הביוץ ניתן להשתמש במחשבונים מותאמים, למדוד את חום הגוף ולהשתמש במכשיר ביתי המזהה את רמת ההורמונים בשתן ומאפשר לאישה לדעת האם היא בתקופת ביוץ או לא.
שיבושים בהליך הביוץ יכולים להיות מולדים, ויכולים להיות גם גורמים נוספים כמו ירידה בתפקוד השחלות, בעיות שונות בשחלות, שימוש בסמים, בעיות בתפקוד של בלוטת התריס או מחלות כרוניות כמו סרטן, איידס ועוד.
נזק לרחם או לחצוצרות
- ניתוחים באגן הירכיים אשר מובילים לפגיעה או צלקות בחצוצרות
- ניתוחים בצוואר הרחם
- קיום שרירני רחם ברחם או בחצוצרות
- אנדומטריוזיס – מצב של גידול ברירית הרחם מחוץ לחם, מה שיפגע במעבר התקין של הביצית אל הרחם.
- קשירת חצוצרות
- שימוש ממושך בתרופות מדכאות דלקות כמו איבופרופן או אספירין
- שימוש בסמים כמו מריחואנה או קוקאין
- טיפולים כימותרפיים
השפעות גיל
ככל שאישה מתבגרת, סיכויי הפוריות שלה הולכים וקטנים. נשים בשנות העשרים פוריות פי שתיים בהשוואה לנשים בגילאי 30, כאשר החל מגיל 35 ניתן לראות ירידה משמעותית מאוד ביכולת הפריון של האישה.
עקרות חסימתית
עקרות אשר נגרמת כתוצאה מדלקות חוזרות בחצוצרות, מה שעלול להוביל לחסימה או הידבקויות בחצוצרות וכך לא ניתן להשלים את תהליך מעבר הביצית לרחם בצורה תקינה. יכול להיות מצב בו החסימה היא חלקית, או רק באחת משתי החצוצרות, ויכול להיות מצב של עקרות מבנית בו שתי החצוצרות חסומות לחלוטין.
מחסור בביציות
ישנן נשים אשר השחלות שלהן אינן מייצרות מספיק ביציות המתאימות להפריה ולכן הן לא יצליחו להרות. נשים כאלו יהיו זקוקות לתרומת ביציות מאישה אחרת כדי שיוכלו להרות. מדובר בפגם שיכול להיות מולד, או כתוצאה מטיפולים רפואיים קשים כמו טיפולים כימותרפיים, הקרנות או ניתוחים שונים.
עקרות בלתי מוסברת
בחלק מהמקרים עולם הרפואה של היום, למרות המדע המתפתח, לא מצליח למצוא סיבה רפואית לעקרות או שעדיין אין מספיק כלים לאבחון הסיבה לעקרות. במקרים כאלו לעתים מנסים לבצע הפריות חוץ גופיות.