שמירת הריון מהי?

שמירת הריון הינו מצב רפואי אשר במהלכו נכנסת האישה לשמירת הריון מוחלטת, הן בבית החולים או בבית שלה. למעשה, הנחייה על שמירת הריון מתבצעת ע"י רופא מומחה בלבד אשר בוחן לעומק את מצבה של האישה, בהתאם לפרמטרים שונים אשר עשויים לגרום להפלה מוקדמת או סיכונים לעובר. למעשה, נשים רבות אינן מודעות לעובדה כי שמירת הריון עשויה להתרחש בשלבים המוקדמים ביותר של ההריון (שליש ראשון) ועד לשלבים מתקדמים יותר, בעיקר במצבים בהם מדובר בהריון בסיכון – תאומים, שלישיות או מצב שבו האישה סובלת מרקע בריאותי כדוגמת סוכרת, צירים מוקדמים, שליית פתח, לחץ דם גבוהה וכן מצבים שאינם קשורים להריון ואשר כוללים בעיה לבבית או פריצת דיסק. למעשה, כפי שמסבירים גניקולוגים שמירת הריון מתבצעת רק במצבי סיכון, וזאת בכדי לשמור על בריאות האישה, כמו גם העובר.

בדיקה לאישה בהריון

באילו מקרים הרופאים ימליצו לך על שמירת הריון?

  1. במקרים של צירים מוקדמים שחוזרים
  2. לחץ דם גבוה שדורש טיפול תרופתי
  3. לידה מוקדמת מאיימת
  4. קיצור צוואר הרחם

אם את סובלת מתופעות הנראות חריגות בתקופת ההריון מומלץ להיבדק בהקדם ע"י גינקולוג, ד"ר ניסים ארביב מומחה בגינקולוגיה מיילדות ופריון ומשמש כרופא בכיר במחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, מזמין אותך להיוועץ ולהיבדק בכל בעיה – קביעת תור בקליק

שמירת הריון – סיטואציה מורכבת רגשית ופיזית אשר ניתן לקבל בגינה קצבה מהביטוח הלאומי

אין כל ספק כי מצב של שמירת הריון הוא מצב בעייתי ומורכב מאוד בעבור נשים, וזאת לאור החשש המתמיד מפני לידה מוקדמת או סיכונים אחרים אשר עשוים להתרחש במהלך התקופה, בעיקר אם מדובר בהריון בסיכון גבוהה. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי כיום הרפואה המודרנית וכן הידע הרפואי הרב אשר נצבר מאפשר לנשים לקבל אינפורמציה בכל עת מרופאים, כאשר הטכנולוגיה וכן החיבור למוניטור מאפשרת לאישה לקבל ניטור מצב בכל עת, כאשר מחקרים הצביעו כי שמירת הריון מהווה את הדרך הטובה ביותר לשמירה על בריאותה של האישה ושל העוברים שלה. זאת ועוד, במידה ונכנסת למצב של שמירת הריון, את זכאית לקבל פיצוי מביטוח לאומי, כפי שנפרט כעת.

תנאי זכאות לקבלת שמירת הריון:

  1. תושבות – תושבת ישראל
  2. עובדת עצמית או שכירה שבזמן עבודתה שילמה ביטוח לאומי שישה חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו לזמן שהפסיקה את עבודתה
  3. במידה ויש סיכון לעובר או לאישה במשך 30 ימים לפחות, בהתקיים התנאים הבאים: סוג העבודה מסכן את אותך ואת העובר או אילוץ של היעדרות מהעבודה עקב סיכון רפואי לך הנובע מההיריון.

מי לא זכאית?

  1. שהות בארץ – אם בזמן שמירת הריון יצאת לחו"ל ביטוח לאומי רשאי להפסיק את התשלום מיום היציאה 
  2. תשלום כפול – במידה  ואת מקבלת כסף עבורה השמירה כדוגמת ימי מחלה או חופשה מהמעסיק לא תהי זכאית לתשלום מגם מהביטוח לאומי
  3. עובדת זרה

מהו גובה הפיצוי בעבור שמירת הריון?

נשים אשר נכנסות לשמירת הריון אינן יכולות לעבוד בשל אשפוז בבית החולים או בבית, ולכן ביטוח לאומי מאפשר לקבל קצבה. ע"פ ביטוח לאומי, מצב של שמירת הריון מוגדר כמצב שבו האישה נאלצת להיעדר מעבודתה כתוצאה משמירת הריון, ובשל כך זכאית לקבלת קצבה. בנוסף, על מנת לקבל את הקצבה יש לעמוד במספר קריטריונים: תושבת ישראל, שכירה/עצמאית אשר שילמה או שולמו בעבורה דמי ביטוח לאומי, אישור בכתב מהרופא המטפל כי אכן מדובר בשמירת הריון של למעלה מ 30 יום וכן אי קבלת תשלום מגוף אחר בעת תקופת השמירה. במידה ואת אכן עומדת בקריטריונים, תוכלי להגיש בקשה לביטוח הלאומי ולקבל את הקצבה, כאשר כיום הוסרו חסמים בירוקרטים רבים אשר הקשו על קבלת הקצבה, כאשר מידע נוסף בנושא ניתן לקבל באתר של המשרד לביטוח לאומי.

שמירת הריון – מה חשוב לזכור?

אין כל ספק כי מצב של שמירת הריון הוא מצב לא פשוט אשר מכניס את האישה ההרה כמו גם את בני משפחתה ללחץ. חשוב לזכור כי מדובר במצב זמני אשר בסופו ניתן לקבל עובר בריא, אולם חשוב מעבר לקבלת הטיפול גם לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה וכן הקפדה על הוראות הרופאים, כל זאת על מנת שתוכלי לעבור את התקופה בביטחון מלא. לרוב, עשויות להתרחש תופעות אשר כוללות דימום כמו גם צירים מוקדמים, אולם בעת קבלת טיפול רפואי תוכלי להיות בטוחה כי את מקבלת את המענה המותאם למאה ה 21, בה חלה התקדמות משמעותית מאוד בכל הקשור לטיפול בנשים אשר נמצאות בסיכון גבוהה.

שמירת הריון