לפרוסקופיה אבחנתית

לפרוסקופיה אבחנתית הינה בדיקה אבחנתית של חלל הבטן, ומדובר בבדיקה אשר מבוצעת בשיטות חדשניות ובעזרת ציוד משוכלל המאפשר לבצע בדיקה מקיפה של כל חלל הבטן מבלי לבצע חתכים גדולים ומשמעותיים שיובילו גם לסיכונים והחלמה ממושכת.

לפרוסקופיה אבחנתית מבוצעת באמצעות החדרה של צינורות מזעריים אל חלל הבטן. בתחילה, מזרימים דרך הצינור גז אשר מנפח את הבטן ולאחר מכן באמצעות מצלמה זעירה ניתן לראות כל חלק וחלק בתוך חלל הבטן ולצפות בכל פינה בה בכדי לאתר ממצאים שונים אשר גורמים לתופעות רפואיות שונות אצל המטופלים כמו גושים שונים, הצטברות נוזלים, מחלות כבד ועוד שורה ארוכה של ממצאים רפואיים שונים.

האם לפרוסקופיה אבחנתית יכולה לאבחן גם בעיות פיריון?

בהחלט כן. באמצעות לפרוסקופיה אבחנתית ניתן לבצע בדיקה במערכת הרבייה של האישה וכך ניתן לאתר ממצאים אשר יכולים להוביל לאי פריון כמו קושי בכניסה להיריון לאחר ניסיונות ארוכים וממושכים, הפלות חוזרות או עקרות כתוצאה מהידבקויות בתוך הרחם ובסביבתה, בעיות בחצוצרות או בשחלות, גידולים שונים ועוד ממצאים אחרים.

האם האבחון מבוצע תחת הרדמה?

ברוב המקרים כן. לפרוסקופיה אבחנתית מבוצעת תחת הרדמה כללית, כאשר לאחר ההרדמה הרופא מבצע מספר חתכים בבטן התחתונה דרכם הוא מחדיר את הציוד לו הוא זקוק וכך מבצע אבחון מלא ומקיף של כל חלל הבטן. מדובר בתהליך שלרוב אורך כשעה עד שעה וחצי.

לאחר בדיקת הלפרוסקופיה הרופא סוגר את החתכים באמצעות תפירה או הדבקה והמטופלים עוברים להתאוששות קצרה, ואחרי זמן קצר ברוב המקרים הם יכולים להשתחרר הביתה.

במידה ובבדיקה התגלו ממצאים פתולוגיים המצריכים טיפול, הרופא ימסור למטופל את המידע ובמידת הצורך ייקבע תור עבור הליך ניתוחי המבוצע בשיטה דומה בה מחדירים ציוד ניתוחי מזערי בנוסף למצלמה וכך מבצעים הסרה של הממצאים על פי הצורך.

האם יש סיכונים בהליך האבחון?

לפרוסקופיה אבחנתית הינה בדיקה שכיחה מאוד, וכאשר הרופא המבצע אותה הינו מקצועי, בעל ידע ומנוסה מאוד בתחום, לא אמורים להיות סיכונים משמעותיים.

חלק גדול מהסיכונים אליהם יתייחסו קשורים לעובדה שמדובר בתהליך המבוצע תחת הרדמה כללית, ולכן יש לקחת בחשבון סיכונים של ההרדמה כמו בכל ניתוח אחר.

בנוסף, ישנם סיכונים נדירים מאוד של קרעים בחלל הבטן (שלרוב לא קורים כי ההליך כולו מלווה במצלמה המאפשרת לרופא לראות היטב את כל חלל הבטן), זיהומים מקומיים, דימום או כאבים חזקים. לפני הליך הבדיקה הרופא יסביר למטופל או המטופלת את כל הסיכונים הללו וכן יעניק מידע על תופעות הלוואי אשר מחייבות חזרה מיידית של המטופל אל המרפאה לצורך בדיקה של הרופא – כמו כאבים חזקים מאוד שלא עוברים עם משככי כאבים ביתיים, דימום חזק במיוחד, דליפת נוזלים דרך החתכים בבטן וכדומה, הכל בהתאמה אישית לכל מטופל ומצבו הרפואי.