השכיחות של חרדות בהריון והשיטות להיפטר מהן

במובנים פסיכולוגים, חרדה מוכרת כהפרעה נפשית הדורשת התייחסות בדיוק כמו כל חולי אחר. למרות שאין מדובר במחלה "אמיתית", אך כמו מחלה, גם לחרדות יש השפעות רבות על חיי האדם בדגש על ההתנהלות היומיומית של האדם הסובל מהן. חרדה היא למעשה חשש תמידי חסר כל בסיס מציאותי, אשר גורם לאדם הסובל ממנה לשנות את אורח חייו, ולעיתים אף להשפעות פיזיולוגיות כגון: קשיי נשימה, לחצים בחזה, סחרחורות, הקאות ועוד. הבשורה הטובה היא שהשפעות אלו הינן סובייקטיביות לחלוטין, ולמעשה אם "נשלוף" את החרדה מהאדם, אזי גם תופעות אלו ייעלמו כלא היו מעולם.

לחרדות פנים רבות, כאשר הנפוצות הינן חרדות חברתיות (הבאות לידי ביטוי מהימנעות ממפגשים חברתיים ומשפחתיים, הסתגרויות וביטחון עצמי נמוך) וחרדות נטישה (המצויות בקרב ילדים ובגיל השלישי). כמו כן, קיימים סוגי חרדות הפחות נפוצות, אך עוצמת החרדה אינה שונה מאלו הנפוצות. כך למשל ניתן למצוא חרדה ממחטים, חרדה מגובה, חרדה מכלבים ולמעשה חרדות עלולות "לתפוס" אתכם כמעט על כל נושא ותחום בחייכם.

שמירת הריון

הסיבות לחרדות בהריון

סוג נוסף של חרדה אשר נחשבת לפחות נפוצה, היא חרדה בהריון. חרדה זו עלולה להגיע בנסיבות שונות כמו סיטואציות שונות בחייה של אישה (נכון גם לבעל), חרדה בעקבות קושי להיכנס להריון, או חרדה לאחר הפלה אחת או יותר אשר מעלות את מפלס החרדה לגבי ההריונות הבאים, חרדה בהריון מסובך ועוד. כאשר חרדה זו מופיעה בחייך, אין לראות בה כגזרת גורל. עולם בריאות הנפש מציעה קשת רחבה של טיפולים שונים בחרדות ובהפרעות נפשיות הכוללים טיפול תרופתי, טיפול באמצעות מדיטציה והרפיה, שיחות עם גורם פסיכולוגי מוסמך ועוד.

בהקשר של טיפול תרופתי, יש לציין כי נשים רבות חוששות ליטול תרופות בהריון ובסיבות מוצדקות. הרכיבים הכימיים של תרופות אלו עלולות להשפיע על התנהגות העובר, ולכן כאשר פונים אל טיפול תרופתי, יש להפנות את תשומת ליבו של הרופא המטפל למצב ההריון ע"מ שיתאים תרופה המתאימה או אף שימליץ על אופן טיפול אחר.

טיפול פסיכולוגי ישפר את מצב רוחך

כאמור, קיימים סוגי טיפולים באמצעות שיחות עם גורמים פסיכולוגים מוסמכים. אחת השיטות המוכרות הינה השיטה הקוגניטיבית התנהגותית שהיא טיפול באמצעות שינוי דפוסי המחשבה כלפי החרדה ואף תחשוף אתכם ישירות אל החרדה עד אשר תצליחו להתמודד מולה בהצלחה. שיטה זו נחשבת לחדשנית ופותחה בסוף המאה הקודמת ע"י חוקר יהודי מארה"ב בשם ד"ר אהרון בק. כיום טיפול זה חובק עולם, וגם בישראל קיימים מטפלים רבים בשיטת זו, אשר נוחלת הצלחה רבה ומשפרת פלאים את חייהם של האנשים הסובלים מחרדות.

יתרה מכך, טיפול זה מקנה כלים הלכה למעשה להתמודדות מול כל סוגי החרדות אשר עלולים להגיע בשלב כזה או אחר בחייך. וזאת בניגוד לשיטות טיפול אחרות הנותנות מענה לחרדה הספציפית ממנה את סובלת. לסיכום: במידה והינך סובלת מחרדה בהריון מכל גורם יהיה אשר יהיה, אין זה הכרח כי עלייך לתת למצב להישאר כך. ההיפך הוא הנכון, עלייך לסייע לעצמך להתמודד מול החרדות באמצעות טיפול המתאים עבורך.

מאמר זה הינו מאמר אורח, הנהלת האתר אינה אחראית על תוכן זה, ואין לעשות בו שימוש ללא יעוץ עם רופא.