דימום בתחילת הריון

דימום בתחילת ההריון היא תופעה אשר עשויה להתרחש בהסתברות של כ 20 אחוז, אולם חשוב לדעת כי לא תמיד מדובר בסימן להפלה. לפניך מאמר מורחב הסביר את הסיבות לכך , וכיצד לפעול:

נכנסת להריון? להלן מספר דברים שעלייך לדעת

בשעה טובה נכנסת להריון, אולם כפי שנשים רבות יעידו, מדובר באחת התקופות המלחיצות ביותר אותה עוברת כל אישה, וזאת לאור העובדה כי לרוב עד כניסה לחודש שלישי ישנה סבירות להפלה. למעשה, נשים רבות חוששות מנושא של דימום בתחילת הריון, וזאת לאור העובדה כי לרוב הסברה הרווחות היא כי מדובר בסימן ראשוני להפלה או בבעיה בתקינות ההיריון והתפתחות העובר. לכן, חשוב מאוד לדעת כי במידה ונכנסת להריון ישנו סיכוי להופעה של דימום, אולם לא תמיד מדובר בסופו של ההריון, אך בהחלט יש צורך להיות ערניים ולגשת להיבדק.

דימום בשליש הראשון של תחילת ההריון – מה חשוב לזכור?

ע"פ גניקולוגים מומחים לרפואת האישה והעובר, הסיכון להופעה של דימום בתחילת הריון עומד על 20%. לרוב, מדובר בהפרשות אדומות או חומות אשר עשויות להופיע בכל שלב של תחילת ההריון ובדרך כלל אין סיבה לדאוג. הסיבות להופעה של דימום הן רבות, כאשר הסיבות הנפוצות ביותר הן דימום אשר מקורו מצוואר הרחם, השתרשות וכן הריון מחוץ לרחם. חשוב לזכור כי על אף כי מדובר במצב מדאיג ומלחיץ במיוחד, ישנם שלבים מהותיים אותם יש לבצע במידה ואכן הופיע דימום. זאת ועוד, חשוב לזכור כי תקופת השליש הראשון של ההיריון הינה תקופה רגישה מאוד מבחינה בריאותית ותקינות ההריון, ולכן כל הופעה של דימום ולו הקטנה ביותר מחייבת נקיטת פעולות מתקדמות, כפי שנפרט כעת בהמשך המאמר.

סיבות נפוצות לדימום בשליש הראשון להריון:

  1. דימום השתרשות
  2. הפלה מאיימת
  3. הריון חוץ רחמי
  4. זיהום
  5. פוליפים
  6. הריון תאומים
  7. קיום יחסי מין

מה לעשות במצב שבו מופיע דימום בתחילת ההיריון?

כאמור, מצב שבו מופיע דימום בתחילת ההיריון עשוי להיות מצב מלחיץ ומבהיל מאוד בעבור נשים, ולכן ישנה חשיבות לפנייה לרופא בהקדם בכדי לבצע אבחון מדויק של הדימום, וכן לבדוק את מקורו. למעשה, בעת הופעה של דימום מכל סוג שהוא עלייך לפנות באופן ישיר לרופא, כאשר לאחר בדיקה של הרחם, לחץ דם חום וכן בדיקת רגישות. בנוסף, יישאל הרופא שאלות אשר כוללות שימוש בתרופות מרשם בזמן תקופת ההריון, עישון, בחינה של רקע רפואי מוקדם ולאחריה בדיקת אולטרסאונד אשר במהלכה ייבחן מצבו של הרחם, כמו גם של העובר.

חשוב לציין כי ככל שתקדימי להגיע לרופא, כך תוכלי להיות בטוחה כי את מטופלת וכי המצב יישאר בשליטה כמו גם בפיקוח, בהתאם להוראות הרופא המטפל, כאשר במידה ומדובר בדימום מסיבי ישנה אפשרות להתחיל בתהליך של שמירת הריון או הפסקת דימום באמצעות תרופות ייעודיות אשר אינן פוגעות בעובר. לאור המחקרים הרבים אשר בוצעו בתחום, תוכלי להיות בטוחה כי תקבלי את המענה הרפואי המתאים, בהתאם למצבך ובהתאם לסוג הדימום אשר הופיע.

האם הופעה של דימום בתחילת ההיריון מהווה אינדיקציה להפלה?

נשים אשר חוות תופעה של דימום בתחילת ההיריון סבורות לרוב כי מדובר באינדיקציה המדויקת ביותר בעבור הפלה מוקדמת, אשר היא נפוצה מאוד בתחילת השליש הראשון. יחד עם זאת, מסבירים גניקולוגים כי לא תמיד הופעה של דימום מצביעה על הפלה, אלא רק במחצית מן המקרים וכן בהתאם למקור הדימום. לצערנו, נשים רבות מבקשות לקבל תשובה מהירה באמצעות גוגל, אולם המידע אשר מפורסם בפלטפורמות האינטרנטיות עשוי להלחיץ עוד יותר, ולכן רק פנייה לרופא תבטיח כי תוכלי להיות מטופלת כמו גם רגועה כי ההיריון שלך הוא הריון תקין אשר יניב תינוק בריא.

סובלת מדימום בתחילת הריון? אנחנו כאן לשרותך בטל' 054-7667810 או בטופס קביעת תור בקליק

דימום בתחילת הריון